NADA akupunktur

”NADA er en fødselshjælper for de ressourcer, du har glemt, du har”

— DR. Michael Smidt, Lincoln Hospital, New York

NADA kan hjælpe dig til at reducere stress og angstsymptomer, give indre ro og styrke din livsglæde.
Metoden kan hjælpe dig til at få din livskraft tilbage, få bedre kontakt til dig selv og genopdage dine ressourcer. NADA vil bl.a. kunne give dig oplevelsen af mere ro, få bedre søvn og generelt skabe mere jordforbindelse.

NADA er et fantastisk supplement til terapi, coaching eller meditation, da disse bliver understøttet af NADA. Jeg kombinerer derfor oftest NADA med anden behandling i mine forløb. Det er min erfaring, at du vil kunne mærke forskel, allerede efter første session. For at opnå en større effekt anbefaler jeg altid min. 5 gange.

Hvad er NADA?

NADA er en yin-styrkende øreakupunktur, som har afsæt i den traditionelle kinesiske medicin forståelse (TCM) med fokus på recovery, empowerment samt personlig udvikling.
NADA er en metode der hjælper med at stabilisere organismen såvel fysisk som psykisk, og består i at du sidder eller ligger i 45 minutter med 5 små nåle i hvert øre. NADA tilfører ikke noget til kroppen, men hjælper kroppen til selv at reetablere sig og skabe balance.

Metoden er oprindeligt udviklet i USA med henblik på at støtte klienter i misbrugs- og afvænningsforløb. Det benytter vi også metoden til i Danmark.

NADA hjælper derudover til mental sundhed og fysiske symptomer;

 • Angst og depression
 • Eksamens -og præstationsangst
 • Dårlig eller manglende søvn
 • Psykisk uro og stress
 • Hjertebanken
 • Hovedpine
 • Kvalme og tarmproblemer
 • Humørsvingninger og aggressiv adfærd
 • Hormonelle forstyrrelser, PMS og hedeture
 • ADHD og PTSD
 • Sorg
 • Afhængighed
 • Personlig udvikling og livsændringer
 • Akut behandling til traumer og kriser.

 

Metoden bliver brugt mere og mere i det etablerede sundhedsvæsen. Jeg behandler aldersgruppen +10 år.

En aften om måneden tilbyder jeg gruppe NADA for unge/studerende. Betalingen skal kun dække nåle. Send mig gerne en forespørgsel, hvis jeres studiegruppe, vennegrupper eller organisation er interesseret, så aftaler vi tid og sted (Primært København).

Er du interesseret i at høre mere om NADA, og hvordan et forløb kunne se ud for dig, så kontakt mig her:

Hvordan virker NADA?

Helt kort fortalt:

I TCM, (forkortelsen af Traditionel kinesisk medicin) er der basalt set
2 årsager til symptomer eller ubalance i kroppen:

Vores Qi/livsenergi er blokeret og kan ikke cirkulere

Vores yin og yang er i ubalance

Qi:
Qi er den livsenergi, som cirkulerer i meridianbanerne. Banerne skal ses som et energinetværk, der løber som floder gennem kroppen, og er forbundet til bl.a. organerne, immunforsvaret, nervesystemet, kredsløbet og åndedrættet.

Qi kan blive blokeret, ved f.eks. stress, sorg, chok og angst, og det kan bl.a. opleves som hjertebanken, træthed, spændinger eller en snurrende fornemmelse i kroppen.
Hvert akupunkturpunkt har sin egen specifikke påvirkning af Qi. En akupunkturnål, er i stand til gennem punktet, at bevæge og regulere Qi i meridianen, så symptomer på blokeret energi reduceres.

 

Yin og Yang:
Er helt centrale begreber i TCM. De er to modpoler, som bruges til forståelsen af balance i organismen. Yin er kendetegnet ved at være stabiliserende og beroligende, og tager lang tid at genopbygge i kroppen. Den er lig med det, vi i vesten, kender som det parasympatiske nervesystem, som bl.a. fremmer søvn, dæmper angst, puls og blodtryk. Yin opbygges især når vi slapper af, spiser sundt og får vores søvn, så kroppen kan regenerere.

Yang er i organismen det sympatiske nervesystem, der hvor stress og kamphormoner, tankemylder, samt impulsiv adfærd bl.a. er forbundet.

Yin og Yang er i konstant bevægelse – og søger altid indbyrdes balance. Når en person er presset eller stresset, vil yin med tiden blive mindre, da kroppen konstant forbruger yin i forsøget på at dæmpe yang. Ved f.eks. stress vil det konstante forbrug af yin medføre nedsat evne til at opnå indre ro, og det medfører en negativ spiral, hvor symptomerne – som følge af stress – eskalerer og tabet af Yin vil blive større. Psykisk stress dræner yin, og dermed svækkes kroppens eget stressdæmpende system, og over tid vil klienten kunne få symptomer på udbrændthed.

Har du lyst til at læse mere om NADA: https://nada-danmark.dk