Traumeterapi

”Kroppen husker det, mindet fortrænger

— Dr. Gabor Mate

Vi har alle større eller mindre traumer, og mange stammer helt tilbage fra vi var børn. Det er forskelligt fra person til person, men nogle kan vi leve med, mens andre begynder at folde sig ud som gentagne overbevisninger og mønstre i vores liv, som kan tage os længere og længere væk fra den vi er.

D.v.s. at vi kan opleve at stå tilbage med fornemmelsen af at have mistet os selv.

Når et traume sætter sig i kroppen, så låser/fryser nervesystemet, og bevidstheden bliver skubbet ud. Et traume kan være alt fra en ulykke, dine forældres skilsmisse, mobning i skolen – til et blik fra en voksen, der fortæller dig, at du skal skamme dig. For at ”passe på dig” går der automatisk en overlevelsesproces i gang, og din underbevidsthed laver et program, der rummer en masse holdninger og overbevisninger. Disse kan begrænse dig i dit nuværende liv i større eller mindre grad.

Alle ovenstående eksempler kan bunde i uforløste traumer og være udløsere for symptomer på stress, angst og udbrændthed. Det er altså kroppens måde at sige: ”Nu kan jeg ikke mere!”.

Traumer kan ’låse os fast’ eller ’fastholde os’ i en overbevisning om, hvordan verden ser ud, og så bliver det den sandhed, du lever ud fra. Den overlevelsesstrategi kan du godt leve med i mange år, og du bliver dermed ved med at tiltrække mange af de samme mønstre eller type mennesker i dit liv, for det er jo det, du kender. Lige indtil den dag du måske ikke kan mere – den dag du har fået nok!

Fordi traumet er lagret i din underbevidsthed, har du ikke direkte adgang til det med dine tanker. Du kan derfor have svært ved at tænke dig til, hvad løsningen er. I traumeterapien bruger jeg teknikker, der hjælper dig med at forløse og neutralisere dit traume i kroppen, så du bliver bevidst om din overlevelsesstrategi/programmet, og dermed kan tage ansvaret for, hvordan du lever dit liv, tilbage til dig.

 

Har du lyst til at få uddybet traumeterapien, og om det kan være noget for dig, så kontakt mig her.